Att resa i Italien.

Italien är ett land som har något som passar alla. Det är ett land rik på kultur, mode, shopping, bad, mat och fantastiska vyer.

Gillar man fotboll eller Formel 1 är även där Italien ett utmärkt resval. 

 

I norra Italien ligger Alperna och där finns fantastisk skidåkning. Venedig med sina kanaler och gondoler ligger också i de norra delarna. Lite längre söderut ligger modestaden Milano.

I mellersta Italien ligger Toscana, ett område omtalat för sina vingårdar och konstnärlig utveckling. Här ligger även Rom som är huvudstad. I Rom finns även den självständiga Vatikanstaten där påven bor.

Åker man längre ner från Rom kan man åka efter Amalfikusten. Med fantastiskt vackra orter som Sorrento och Positano. Den delen av Italien är känd för sina citroner. Av dessa tillverkas likören limoncello.

Södra delen av landet består av ön Sicilien. Historiskt sett var det här maffian hade sitt ursprung.

Hela Italien har ett underbart medelhavsklimat. Även arkitekturen genomsyrar landet. Här finns många sevärdheter att besöka.

Det italienska köket är ett av de bästa i världen, med produkter som blivit internationellt kända såsom mozarella, parmaskinka, pasta, salami, parmensan, olivolja och gorgonzola.

Förutom sevärdheter och vackra miljöer har även landet fantastiska badorter. Italien har något som passar alla. Stora som små. Hela familjen kan hitta något som passar alla.