Populära semesterresor

Thailand är ett populärt resmål för oss Svenskar, även om det har lugnat ner sig en del med resor dit så åkte ungefär 350.000 2015. Spanien ligger i topp följt av de nordiska länderna. I vilket fall som helst så gör vi många semesterresor utomlands och det beräknades att 42,2 miljoner resor med övernattning förra året.

Servering i SpanienMycket kan bero på vilket typ av väder vi har här hemma på somrarna, är det regnigt och dåligt väder så känns det som en resa till värmen är vad vi kalla nordbor behöver. Att få känna ljum kvällsbris sittande på någon Taverna eller utomhusservering och bara njuta av god mat hjälper oss att klara av resterande vinter där hemma sedan.

Som sagt så ligger Spanien i topp när det gäller att resa utomlands och mycket är ju så klart klimatet som passar de flesta Svenskar, men också flygtiden till Spanien, på 3-4 timmar så är du nere i Spanien, skulle du vilja åka till Thailand då blir det drygt 10 timmars flygresa. Till Australien så är det närmare 17 timmars flygtid.