Packa rätt

Oavsett var du ska behöver du packa en del grejor för resan. Och det finns inget jobbigare än att anlända och märka att du har glömt något. Det blir en extra kostnad att behöva införskaffa det på plats och komma hem med en dubblett. Med våra packningstips kan du vara säker på att du får med dig allt du kan tänkas behöva och hur du packar saker korrekt: 

Rulla kläderna

Få plats med mer kläder i resväskan genom att rulla istället för att vika dem. Rullade kläder tar mindre plats eftersom du trycker ut luften ur dem, det näst bästa till vakuumpackning. Du kan spara ännu lite mer utrymme genom att snurra in kläderna i varandra. Använd dina sockar och trä över det rullade plagget så de inte rullas ut igen.

Selfie stick

Om du inte redan har en är det dags att köpa en. En selfie stick är inte bara för influencers och instagramprofiler. Det är också ett sätt att ta bilder från olika vinklar och höjder utan att du behöver leka akrobat. Och sen vill du ju skicka hem bevis att du faktiskt är under Eiffeltornet och inte bara skickar hem en bild du hittat på Google.

Små flaskor

Köp små flaskor och fyll upp med schampo och balsam. Det som erbjuds på hotellen är sällan av bra kvalité. Du kan också fylla dem med salvor eller solkräm för att vara skyddad. Kom ihåg att förvara alla flaskor med vätskor i bagaget om du ska flyga så slipper du fastna i kontrollerna.

Adapters

Om du ska till södra Europa finns det inte alltid uttag som passar dina svenska prylar. Åker du till England eller Frankrike är uttagen annorlunda och du behöver en adapter. Reser du istället till USA eller Japan har de en annan spänning i uttagen, det kan leda till kortslutningar om du försöker koppla in för starka eller svaga apparater i uttagen.