Att tänka på när man reser

Det är mycket att tänka på när man är ute och reser. Framförallt innan man kommer iväg och man ska planera, beställa biljetter, packa och annat som är viktigt för att resan ska bli så bra som möjligt. Stress är inte ok när man ger sig ut på resa, försök planera allt så mycket som det bara går.

Mycket beror på var du ska resa och hur länge ni ska vara borta. Är det bara en weekendresa så behöver man kanske inte packa allt för mycket för att överleva en helg. Annat är det om man åker på en två veckors charterresa och det kanske inte finns möjligheter till tvättmöjligheter.

  • Kolla i god tid att passet är där det ska vara och att det är giltigt, kontrollera också om det är tvunget att ha något visum till det land som du ska besöka.
  • Se till att packa smart, det gäller att du klarar av den period som du ska vara borta. Varken mer eller mindre.
  • Var ute i god tid inför incheckning på flygplatsen, det minsta man vill inför en resa är att stressa till avgång.
  • För dig som är användare av e-cigaretter ber vi dig kolla upp de regler som finns för dessa, både på flygplatser, flygplan och dit du åker. För det mesta så kan du ta dina e-cigaretter med dig i handbagaget men det är alltid bra att kontrollera detta innan ni åker.
  • Se till att reskassan klarar eventuella marginaler om något skulle gå fel. En reservkassa är alltid fördel om man skulle hamna i situationen att den skulle behövas.