En semester i Sverige behöver inte vara tråkigt

Ibland vill man bara stanna hemma och se Sverige istället för att boka ett flyg utomlands. Och varför inte? Vi har otroligt bra sommarväder, fin natur och många intressanta platser att besöka. Att bara ta bilen och köra runt i Sverige på sommaren är en upplevelse i sig eftersom du får se den idylliska landsbygden med betande hästar och kor. Ofta kan du se lamm och kor leva ett fridfullt liv på åkrarna vid vägen – och det skapar en harmonisk känsla för dig som kör förbi.

Vi har mycket att vara stolta över i Sverige. Vi har bland annat en otroligt välfungerande välfärd, rent vatten och ren luft, och våra skogar är otroligt täta. Det är väldigt rent och fint i vår natur och du kan känna sig relativt säker med att vandra i skogarna jämfört med flera andra länder.

Många svenskar väljer att semestra på Gotland, Öland eller andra orter vid havet, men missa inte andra orter som Örebro som är en bortglömd pärla med flertalet gamla byggnader, slott och kyrkor att se på. Passa på att ta in på hotell så får du en härlig semesterkänsla. Det finns flera lyxiga alternativ om du vill på lite finare under din semester.

Att ta in på hotell eller vandrarhem längs vägen har sin charm och du kan hitta flera intressanta och mysiga små ställen vid vägarna i vårt avlånga land. Ta en biltur upp till Norrland för att se den norrländska landsbygden och uppleva Sverige ordentligt.

Njut av alla våra många stora och fina sjöar för lite fiske och bad. Många länder har smutsiga sjöar som inte går att bada i vilket gör Sverige relativt unikt i världen eftersom det aldrig är någon risk att ta ett uppfriskande dopp i en sjö. Se till att se Sverige ordentligt och ta en semester här hemma!