Ett besök i Höga Kusten

Har du ännu inte hunnit med Höga Kusten så kanske det är ett alternativ för er semestertripp i sommar. Ni kommer att få en upplevelse utöver det vanliga, här där hav möter berg i en fantastisk natur. Landhöjningen pågår fortfarande och det är inget man kan se med blotta öga då det rör sig om 8 millimeter per år. Men sedan istiden så har kustbandet höjt sig så mycket som 800 meter, därav namnet Höga Kusten och detta kan vi se och uppleva.

År 2000 så blev detta område ett världsarv och har blivit ett av de mest växande områdena att besöka i Sverige. För den som inte varit i Höga Kusten än kan vi säga att det ligger i Landskapet Ångermanland och Västernorrlands län, närmare bestämt mellan Härnösand och Örnsköldsvik. Det är en unik plats som inte finns någon annanstans i Sverige och är helt klart värt ett besök. Man kan säga att Skuleberget utgör det mest centrala i Höga Kusten och det kan vara en bra start på er semester att åka hit.

Runt om i Härnösands, Kramfors och Örnsköldsviks kommuner finns det turistservice i form av InfoPoints strategiskt utplacerade. Vissa är säsongsöppna andra har öppet året om. Där får du den information om det som finns i närområdet men också om hela Höga Kusten. Slåtterdalsskrevan är ett måste att besöka och det går utan större problem att gå med barn till skrevan, den som kommer dit brukar få lite av känsla av Ronja Rövardotter då man ser den mäktiga skrevan.