Gran Canaria

Det finns många öar i Atlanten och som en av tretton i ögruppen Kanarieöarna så ligger Gran Canaria som inte ligger så långt ifrån den nordvästra kusten vid Afrika. Teneriffa och Fuerteventura två också populära resmål ligger i närheten av Gran Canaria. Det har varit ett populärt resmål för de svenska resenärerna under en väldigt lång tid.

Palmitos-Park-DolphinDen absolut bästa perioden att besöka ön är under Juni, Juli och Augusti då det är som varmast och minst nederbörd. Att resa tar ungefär 6 timmar från Stockholm Arlanda och idag så kan du resa från flertalet ställen i Sverige direkt till Las Palmas flygplats. En av de stora fördelarna med dagens moderna flyg är att det finns WiFi på flyget och man kan enkelt använda sin mobil, surfplatta eller dator för att komma åt det man gillar på Internet. 6 timmars flygtid är inte det värsta och med lite spel och nöje på mobilen så landar man rätt så snabbt.

Förutom sol och bad så finns det mycket att uppleva på Gran Canaria, då ön inte är allt för stor så kan man enkelt hyra sig en bil och åka runt. Planera in ett besök på Palmitos Park och få en upplevelse med fåglar fiskar och allt däremellan. Missa inte den delfinshow som går av stapeln två gånger per dag. Försök komma precis när de öppnar och sätt av en dag för att det finns mycket att titta på. Det är riktigt stort och allt är lättillgängligt så det är inga problem att ta sig fram med barnvagn.