Hantera långa flygresor

När man ger sig ut på semester kan det hända att man valt en plats väldigt långt bort från Sverige. Då har man en eller flera långa flygturer att vänta sig innan man anländer. Att veta vad man kan förvänta sig och hur man bäst hanterar dessa flygresor kan göra väldigt stor skillnad.

Undvik jetlag

Jetlag kan vara väldigt jobbigt och i värsta fall nästan förstöra de första dagarna på semestern. Att flyga västerut är i regel enklare då man flyger med solen. Att planera in så man anländer sent på kvällen är ofta bäst då man helt enkelt kan checka in på hotellet och sedan lägga sig och sova.

Flyger man däremot österut blir det svårare. Ett av de bästa sätten är att boka ett flyg som anländer på morgonen och sedan försöka sova så mycket och så gott det går på planet. Vet man dock att man har svårt att sova på planet är det bättre att försöka anlända på kvällen och hålla sig vaken under hela flygresan. Ännu fler bra tips går att hitta på Apoteket.se.

Underhållning

Långa flygresor betyder många timmar i ett relativt trångt utrymme och lite att göra. Medan det oftast finns möjligheter att se på film eller tv på planet är det rekommenderat att alltid ta med något själv också. En bra bok är en riktigt klassiker och en anledning till varför man nästan alltid kan hitta bokhandlare på flygplatser. Mobilen är ju en bra källa för väldigt mycket idag och känner man till exempel för att spela lite spel och vinna pengar kan man alltid besöka sajten Casinon.nu.

Mat och dryck

Flyger man långt kommer man bli serverad en eller flera måltider. Maten på flygplan är ju något ökänd för att inte smaka så väldigt mycket, men detta beror inte på själva maten utan det faktum att den torra luften och trycket från att flyga på så hög höj innebär att smaklökarna faktiskt bedövas. När det kommer till dryck är det rekommenderat att dricka mycket vatten och avstå från alkohol. Detta är för att undvika uttorkning. Planerar man dessutom att sova på planet bör man även undvika kaffe.