Nya solglasögon inför semestern

Just nu ser det inte alldeles hopplöst ut att kunna åka utomlands på semester för sol och bad. Då behöver du se över dina strandprylar så att du har ett par snygga solglasögon som följer någon trend.

Visst kan du köpa dina solglasögon jättebilligt på stranden på resmålet, men om försäljaren med de snygga glasögonen inte kommer så blir du utan. Du ska naturligtvis ha ett par läckra solbrillor i bagaget.

Sol, sol och sol

Vi nordbor har en mycket stark längtan efter sol. Vad vi ibland glömmer då vi far utomlands till sydliga breddgrader är att solen är så mycket starkare vid Medelhavet eller i Sydostasien. Då är solglasögonen inte bara en piffig accessoar utan en nödvändighet för att skydda ögonen mot för stark strålning.

Även hyn behöver skydd

Vad som är mer känt är att hyn är känslig mot för mycket sol. För det flesta är det väl känt att du ska skydda dig med en solskyddskräm. Din solkräm ska ha en hög solskyddsfaktor. Tänk även på huvudet, en solhatt för damerna eller keps och herrarna är inte fel. Några oerhört utsatta delar av kroppen när öronen så många glömmer att smörja in.