Örnsköldsvik, Ångermanlands största stad

Sitter ni med almanackan och ska planera er sommarsemester? Då skulle vi vilja tipsa er om Örnsköldsvik, landskapet Ångermanlands största stad. Det ligger i det område som kallas för Nolaskogs och staden har sedan länge vara en centralort i norra Ångermanland.

Vackert vid Bottenviken

Örnsköldsvik ligger vackert invid Bottenviken och Höga Kusten nordligast del börjar här och sträcker sig hela vägen ner till Härnösand. Iden skärgård som ligger utanför staden så hittar du ställen som helt klart är värd att besöka. Ulvön som är känd för sin surströmming men också Trysunda med sina pittoreska fiskelägen. Själva staden Örnsköldsvik har under de senaste åren genomgått en förvandling. Och det finns många ställen att besöka när man är i staden. Fjällräven Center ligger bara en kort promenad från centrum. Veckodagar så serveras det luncher i restaurangerna som finns där. Restaurang Victory med lunchbuffé och Guldbaren med á la carte meny.

Shoppingstaden Örnsköldsvik

Efter intagen lunch så kanske det är shopping som står på tur. Efter Storgatan i centrala Örnsköldsvik så hittar du de flesta butiker. Flertalet av gallerior finns och Oskargallerian som först byggdes till galleria genomgår precis nu en ombyggnation där H&M får betydligt större ytor och andra butiker flyttar om och får nya fräscha butiker. Det finns angränsande gator kring Storgatan där  många butiker finns att besöka. Även flera restauranger är helt klart värda att besöka för en middag på kvällen.

Välkommen till Örnsköldsvik och vi hoppas ni kommer att få en bekväm vistelse där.