Packa inför semestern

Vad man ska ta med sig på semestern beror mycket på var du ska åka och hur länge du ska vara borta. Att packa inför semestern innebär en del tanke arbete och välja rätt saker. Framförallt hur packa rätt så det inte blir för mycket. Det finns alltid en risk att man får kämpa för att få igen sin resväska när man har packat klart.

Att packa rätt innebär att man är medveten om vilka plagg och sker som bör hänga med på semestern. Varken för mycket eller för lite. Tänk på om det går att exempelvis köpa underkläder till stället du ska åka så slipper du packa ner för mycket av detta. Det går också att på ett smart sätt packa sin resväska så det får plats med mer.

Tänk dock på om du ska flyga att du får endast ha med dig en viss vikt på din väska och ditt handbagage. Skaffa en resevåg som du kan väga dina väskor och kolla upp hur mycket dina väskor får väga hos det aktuella flygbolaget. Det brukar vara relativt lika mellan alla de olika bolagen. Framförallt packa allt viktigt som pass, pengar, mediciner och annat i ditt handbagage om dina andra väskor skulle försvinna.