Teknikprylar att ha med sig på resan

Många av oss har åtminstone en teknologisk pryl som följer med nästan var vi än går och det är så klart mobilen. Men när man ger sig ut och reser kan det finnas även andra saker som är bra att ta med. Här kommer några tips på sådana saker.

Reseadapter

Beroende på vilket land man reser till kan de ha helt andra vägguttag är här i Sverige. Det finns en mängd olika uttag över hela världen och att kolla upp vilket de har dit man reser är mer eller mindre ett måste idag. Visar det sig att ens kontakter inte kommer att passa måste man köpa en lösning på detta.

Läsplatta

Många gillar att läsa både på väg till sin destination och som avslappning på plats. Att ta med sig en bok är något många gör, men för de som läser snabbt och mycket kanske det inte alltid räcker med bara en på en längre resa. Ett bra tips är då att skaffa sig en riktig läsplatta. Detta är i regel mycket bättre än att läsa på mobilen eller ens en surfplatta då läsplattor har en mycket bättre belysning som inte irriterar ögonen ens under långa sessioner.

Högtalare

Hörlurar är nog något givet för de flesta idag. Men det kan även finnas tillfällen då ett par högtalare kan vara minst lika passande. Det är inte svårt att hitta ett par bluetoothhögtalare för ett bra pris som också har helt okej ljud och är lätt att få ned i väskan.

Spelkonsol

Spel är en hobby allt fler delar idag och något som i många fall inte är de mest praktiska att resa med. Men portabla spelkonsoler finns det ett par stycken av idag där den mest populära just nu må vara Nintendo Switch som är både en vanlig konsol och en bärbar. Glöm bara inte bort att även packa ned nätadaptern så den går att ladda.